• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Molton hoeslaken

Merken
Gemaakt van
Geschikt voor
Kleur
Formesse Bella Donna Clima Molton
60,50
Formesse Waterdicht Hoeslaken Satinesse Protect
64,00
Formesse Bella Donna Edel Molton
71,50

Het molton hoeslaken

Wilt u uw matras beschermen tegen het binnendringen van vocht, bacteriën en huisstofmijt dan doet u er verstandig aan om molton hoeslaken te gebruiken. Een zeer prettig bijkomstigheid, of eigenlijk gevolg van de geboden bescherming, is dat u tevens nare geurtjes voorkomt. 

Er bestaan twee type molton hoeslakens:

  1. Een reguliere molton trekt u om uw matras heen, zoals u dat gewend bent met een hoeslaken, en wordt door een elastisch rand op z'n plaats gehouden.
  2. Een plateau molton legt u bovenop uw matras en legt u met hoekelastieken vast aan uw matras. 

Het enige verschil tussen de twee type molton is dus de type bevestiging. En dat is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het voordeel van een plateau molton is dat u uw matras niet hoeft op te tillen.

En nu gaan we een belangrijke misvatting uit de weg helpen. Veel mensen denken dat een molton hoeslaken hetzelfde is als een matrasbeschermer. Dat is niet helemaal juist. Hoewel een molton uw matras beschermt, bestaan er ook specifieke matrasbeschermers. Een matrasbeschermer is een losse beschermlaag dat u tussen uw matras en bedbodem legt. Een matrasbeschermer voorkomt wrijvingsslijtage aan uw matras. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw matras dan kunt u het beste kiezen voor de combinatie van een molton én matrasbeschermer.

Nu u antwoord heeft op uw vraag: wat is een molton, laten we u graag kennismaken met ons assortiment molton hoeslakens.

Formesse Bella Donna molton

Een van de betere merken op het gebied van beddengoed is Bella Donna. Deze is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. De Formesse Bella Donna Clima is een molton van 100% tencel. Dit is een cellulose vezel dat het vocht uitstekend reguleert. Hierdoor krijgt huisstofmijt minder kans en voorkomt u nare geurtjes. Daarnaast hebben we de Formesse Bella Donna Edel Molton in ons assortiment. Deze bestaat voor 82% uit katoen, 16% polyamide en 2% elastaan. Een goede keuze voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten.

Ook het Formesse waterdichte hoeslaken is een echte aanrader. Dankzij de membraantechnologie dringen er geen huidschilfers in het matras. Hierdoor ontneemt u huisstofmijt hun voeding, waardoor ze al snel verdwijnen. Dit waterdichte hoeslaken is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen die hier behoefte aan hebben. Het waterdichte hoeslaken legt u over het matras, hier overheen kunt u een normaal hoeslaken leggen. Op deze vindt u in het assortiment van Beste Dekbed.

Wat is een molton met split?

Bent u in het bezit van een verstelbaar bed met een splitmatras? Dit is een matras dat aan de bovenzijde voorzien is van een split, zodat de beide zijdes onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden. Veel mensen leggen bovenop het matras een topper, wat voor extra ligcomfort zorgt.

Bij een splitmatras of splittopper kunt u gebruik maken van een split topper molton hoeslaken. Niet alleen biedt het split molton hoeslaken bescherming aan het matras, ook ligt u extra comfortabel.

Het Damai split topper hoeslaken uit ons assortiment is gemaakt van 100% kwaliteitskatoen, verkrijgbaar in een breedte van 160 of 180 centimeter. Dit molton hoeslaken is geschikt voor een splittopper met een maximale hoogte van 8 centimeter, waarbij de split van de topper niet meer dan 80 centimeter bedraagt.

We hebben u antwoord gegeven op de vraag: wat is een molton? Mocht u ondanks ons antwoord toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie.