Welk dekbed kopen?

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
Welk dekbed kopen?

Heerlijk wegdromen onder een warm en zacht dekbed. De mens brengt ongeveer een derde van zijn leven slapend door. Een goed matras, kussen en dekbed zijn daarom onmisbaar. Het lijkt eenvoudig om een dekbed te kopen, totdat u erachter komt dat er veel verschillende soorten en afmetingen zijn. Daarom helpen we u bij een nieuw dekbed kopen. Samen doorlopen we de afmetingen, de dekbed vullingen en de warmteklasse.

Welke afmeting u nodig heeft

Met betrekking tot de afmeting gaan veel mensen de fout in. U weet de matrasmaat. Vaak wordt gedacht dat het dekbed even groot is als de matrasmaat. Dit is echter niet waar. Een dekbed valt altijd een stuk over het bed. Hierdoor komt u nooit warmte tekort. U moet immers comfortabel kunnen slapen. Bij het bepalen van de juiste afmeting kijkt u wel naar de matrasmaat. De lengte van het matras bedraagt altijd 200 tot 210 centimeter. Bij het bepalen van de juiste maat dekbed wordt voornamelijk gekeken naar de breedte. Een 1- persoonsbed heeft een matrasbreedte van 80 of 90 centimeter. Hier hoort een dekbedmaat van 140 centimeter bij. 
 

Het 2-persoonsbed is er in verschillende afmetingen. Bij een matrasbreedte van 120 tot 140 centimeter kiest u een dekbedmaat van 200 centimeter breed. Is de matrasmaat 160 tot 180 centimeter, dan wordt de dekbedmaat 240 centimeter. Bij een kingsize bed is het matras 200 centimeter breed. Hier past een dekbedmaat van 260 tot 280 centimeter bij. Bij Beds & Bedding kunt u een dekbed kopen in alle maten, afhankelijk van het type.

De juiste dekbedvulling

De een zweet ’s nachts veel en de ander heeft last van huisstofmijt. U heeft het al snel te warm of te koud wanneer u niet voor de juiste dekbedvulling kiest. Beds & Bedding biedt u een ruime keus aan verschillende vullingen. Van ieder type vulling zetten we de voor- en nadelen op een rij. Zo weet u precies wat het beste bij u past. 
 

Een donzen dekbed kopen? Dit heeft een goede isolatie. Het is gevuld met veren en voelt daardoor licht aan. Mensen die sneller zweten merken dat het donzen dekbed goed vocht reguleert. Bovendien houdt het u de hele nacht lekker warm. 
 

Het wollen dekbed heeft een goede isolatie, waardoor u lekker warm blijft. Bovendien werkt het vochtregulerend. Het wollen dekbed voelt wat zwaarder aan dan het donzen dekbed. 
 

Mensen met een allergie kunnen beter het synthetisch dekbed kopen. Dit dekbed mag op hoge temperaturen gewassen worden. Hierdoor wordt huisstofmijt gedood. Heeft u last van nachtelijk zweten, dan is het synthetisch dekbed minder geschikt voor u. 
 

Het 4-seizoenen dekbed is het hele jaar door bruikbaar. Deze dekbedden bestaan uit twee afzonderlijke gedeeltes, een dun en een dik dekbed. Deze kunnen aan elkaar vastgemaakt worden door middel van drukknopen of klittenband. Ze zijn met verschillende vullingen leverbaar.

Bepaal zelf de warmteklasse

De warmteklasse staat voor de warmte die het dekbed met zich meebrengt. De omgevingstemperatuur en uw persoonlijke voorkeur bepalen welke warmteklasse u nodig heeft. Bij Beds & Bedding kunt u een dekbed kopen in de warmteklasse winter, lente-herfst, zomer en all season of 4-seizoenen. Daarnaast hebben we nog het partner dekbed. Deze laatste heeft twee helften met afzonderlijke warmteklassen.

Online een dekbed kopen

Wilt u een nieuw dekbed kopen? Met bovenstaande tips is dit vrij eenvoudig. Bed & Bedding heeft altijd een uitgebreid assortiment kwaliteitsdekbedden. Ook voor dekbedovertrekken en hoeslaken bent u hier op het juiste adres. Een dekbed kopen begint bij Beds & Bedding.