Wat is het beste dekbed?

  • Geplaatst op
  • Door Beste-Dekbed
Wat is het beste dekbed?

Wordt u uitgerust wakker? Een goede nachtrust hangt samen met het juiste matras, de omgevingstemperatuur, het kussen en het dekbed. Veel mensen besteden aandacht aan het matras en het hoofdkussen. Een goede ondersteuning van het lichaam is uiterst belangrijk. Toch mag het dekbed niet vergeten worden. Bent u op zoek naar dekbedden, dan zult u heel veel verschillende soorten tegenkomen. Wat is het beste voor u? Samen bekijken we wat uw wensen zijn en wat het beste dekbed voor uw situatie is.

Hoe ziet uw slaappatroon eruit?

Bij het uitkiezen van een dekbed is het slaappatroon belangrijk. Voor een goede nachtrust is het belangrijk om iedere dag in dezelfde periode te slapen. Volwassenen en ouderen hebben gemiddeld 7 tot 8 uur slaap per dag nodig. Gedurende uw slaap doorloopt u 4 tot 5 cycli van slaapfases. Ruim 30% van alle mensen heeft tijdelijk of langdurig last van slaapstoornissen. Dit kunt u niet altijd oplossen met het aanschaffen van het beste dekbed, maar het helpt wel wanneer u comfortabel kunt liggen. U moet het niet te warm of te koud hebben. Daarom kiest u voor het beste dekbed dat bij u past.
 

Wordt u vaak wakker omdat u last heeft van nachtelijk zweten, dan is een dekbed met een goede ventilatie belangrijk. Bij een allergie kiest u voor een dekbed dat op hoge temperatuur gewassen kan worden. Sommige mensen worden vaker wakker door de kou. De verwarming in de slaapkamer hoog zetten draagt niet bij aan een goede nachtrust. Wat wel helpt is te kiezen voor het beste dekbed dat u warm houdt. U ziet, kiezen voor het beste dekbed begint bij het kijken naar uw slaappatroon.

Is een donzen vulling het beste dekbed?

Dekbedden bestaan uit verschillende soorten vullingen. Dit zegt niets over de kwaliteit hiervan , maar meer over de persoonlijke voorkeur. Een donzen dekbed bestaat voor minstens 60% uit dons, dit is wettelijk vastgelegd. We onderscheiden hierin ganzendons of eendendons. Ganzen donsveren zijn pluiziger, wat voor een betere kwaliteit zorgt. Het voordeel van een donzen dekbed is dat het licht van gewicht is. Daarnaast houdt het de warmte uitstekend vast. Bij Beste-Dekbed vindt u het beste dekbed wat bestaat uit 90 of 100% ganzendons. Onze eendendons gevulde dekbedden bevatten 65% puur eendendons.
 

Wol voelt het hele seizoen comfortabel aan. De vulling is goed verdeeld en verschuift niet. Of dit het beste dekbed voor u is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Het wollen dekbed voelt zwaarder dan het donzen dekbed. Voor sommige mensen is dit juist prettiger.
 

Heeft u last van een allergie voor huisstofmijt, dan kunnen we het synthetisch exemplaar aanraden. Deze kunt u zelf wassen. Dit is zeker iets dat u nodig heeft bij een allergie. Het synthetisch dekbed weegt zwaarder dan dons maar lichter dan wol. Wellicht is dit het beste dekbed voor u.

Het dekbed wassen

Winterdekbedden passen vaak niet in een gewone wasmachine, tenzij u een grote trommel heeft. Een oplossing hiervoor is het 4-seizoenen dekbed. Deze bestaat uit twee aparte delen en kunnen dan ook afzonderlijk worden gewassen. Wilt u het graag zelf wassen, kies dan voor het beste dekbed dat hierop aansluit. Het synthetisch dekbed mag zowel op de hand als in de wasmachine gewassen worden. Het wollen en donzen dekbed kunt u beter professioneel laten reinigen. De meeste mensen doen dit een tot twee keer per jaar. Koopt u een apart winter- en zomerdekbed, dan is dit zeker te realiseren.

 

Bekijk ons assortiment aan dekbedden