Wat is een molton?

  • Geplaatst op
  • Door Beste-Dekbed
Wat is een molton?

Gaat u naar beddengoed kijken, dan komt u veel verschillende begrippen tegen. Vraagt u zich weleens af: wat is een molton? We leggen u graag uit wat een molton hoeslaken is en waarom u deze nodig heeft.

Het molton hoeslaken

Veel mensen denken dat molton een soort stof is, net als katoen. Dit klopt niet helemaal. Het gaat hier om een bepaalde techniek, dat gebruikt wordt bij verschillende stoffen. De techniek moltonneren zorgt voor een geruwd weefsel dat erg zacht aanvoelt. Een bekend voorbeeld hiervan is de molton deken die bij kinderen op het matras wordt gelegd, ter bescherming bij ongelukjes.

Het molton hoeslaken beschermt elk matras tegen het binnendringen van vocht, bacteriën en huisstofmijt. Hiermee wordt tevens nare geurtjes voorkomen. Nu u antwoord heeft op uw vraag: wat is een molton, laten we u graag kennismaken met ons assortiment molton hoeslakens en dekens.

Formesse Bella Donna molton

Een van de betere merken op het gebied van beddengoed is Bella Donna. Deze is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. De Formesse Bella Donna Clima is een molton van 100% tencel. Dit is een cellulose vezel dat het vocht uitstekend reguleert. Hierdoor krijgt huisstofmijt minder kans en voorkomt u nare geurtjes. Daarnaast hebben we de Formesse Bella Donna Edel Molton in ons assortiment. Deze bestaat voor 82% uit katoen, 16% polyamide en 2% elastaan. Een goede keuze voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten.

Ook het Formesse waterdichte hoeslaken is een echte aanrader. Dankzij de membraantechnologie dringen er geen huidschilfers in het matras. Hierdoor ontneemt u huisstofmijt hun voeding, waardoor ze al snel verdwijnen. Dit waterdichte hoeslaken is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen die hier behoefte aan hebben. Het waterdichte hoeslaken legt u over het matras, hier overheen kunt u een normaal hoeslaken leggen. Op deze vindt u in het assortiment van Beste Dekbed.

Wat is een molton met split?

Bent u in het bezit van een verstelbaar bed met een splitmatras? Dit is een matras dat aan de bovenzijde voorzien is van een split, zodat de beide zijdes onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden. Veel mensen leggen bovenop het matras een topper, wat voor extra ligcomfort zorgt. Bij een splitmatras of splittopper kunt u gebruik maken van een split topper molton hoeslaken. Niet alleen biedt het split molton hoeslaken bescherming aan het matras, ook ligt u extra comfortabel. Het Damai split topper hoeslaken uit ons assortiment is gemaakt van 100% kwaliteitskatoen, verkrijgbaar in een breedte van 160 of 180 centimeter. Dit molton hoeslaken is geschikt voor een splittopper met een maximale hoogte van 8 centimeter, waarbij de split van de topper niet meer dan 80 centimeter bedraagt.

We hebben u antwoord gegeven op de vraag: wat is een molton? Mocht u ondanks ons antwoord toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie. 

 

Bekijk ons volledige assortiment aan moltons